Anar al contingut principal

Tecnologia, energies renovables i vendes, els sectors amb més ofertes d'ocupació en 2024

17/01/2024

El creixement econòmic que està experimentant Espanya durant aquests tres últims anys ha permés, en part,. que el mercat laboral haja registrat un gran creixement. No obstant això, els llocs de treball que més es demanden per part de les empreses són cada vegada més específics i amb perfils molt concrets. Un informe realitzat per la consultora de recursos humans Michael Page assenyala que els sectors relacionats amb les tecnologies, les energies renovables i les vendes comercials són els que estan demandant més llocs de treball per als seus equips.

Encara que les ofertes laborals en 2024 seran molt similars a les de 2023, l'informe indica que s'espera una certa evolució dels sectors més nous, especialment àrees estratègiques com els departaments financers, tecnològics i de vendes. Per sectors, l'energia és el que més ha crescut en l'últim any. Les empreses tecnològiques també s'espera que busquen a nous treballadors.

Durant l'any passat uns certs perfils van emergir com els més sol·licitats per les empreses. En l'àmbit financer, eixa oferta es va centrar principalment en els controladors de finances amb experiència en comptabilitat. D'altra banda, en el sector tecnològic el que més es busca són perfils que sàpien manejar la intel·ligència artificial i posicions vinculades amb la gestió de dades. Quant a l'enginyeria, hi ha una alta demanda de tècnics de manteniment i perfils de qualitat.

“S'espera que la consolidació de la intel·ligència artificial faça que augmenten les contractacions al llarg d'enguany per a poder donar resposta i adaptar-se a la nova realitat amb perfils adequats”, assenyala el director general de *PageGroup a Espanya i Portugal, Jaime *Asnai González.

Desacceleració en les pujades salarials

Per a aquest exercici es produirà una desacceleració en les pujades salarials degut sobretot a l'estabilització de la inflació, segons Michael *Page. L'informe apunta que els llocs de treball relacionats amb la sostenibilitat estan veient salaris més alts que els de la mitjana del mercat. També les ocupacions dedicades a l'assessorament financer, amb especial èmfasi a la banca privada, continuen mantenint salaris per damunt de la mitjana.

“La incertesa generada per alguns aspectes que ja vam poder veure en 2023 i que continuaran persistint durant aquest any, com el cost de la vida i els problemes geopolítics, fan que en 2024 vaja a haver-hi una certa precaució per part de les empreses a l'hora de contractar”, assenyala el director general de la signatura.

Consulta la notícia original ACI