Entra si ja estàs registrat/da


Preguntes freqüents

Dons de fa uns anys, Internet ha alterat de manera radical els aspectes que configuren l'a prop d'ocupació i de selecció de personal, consolidant-és com un dels mitjans més utilitzats pels qui busquen identificar noves oportunitats professionals. Aquesta tendència, conseqüència directa de l'impacte dels noves tecnologies en la nostra societat, no fa més que afermar-és. L'aparició d'un mitjà com a Internet àmplia els possibilitats per a tots dues, ocupador i demandant, sense renunciar per això a l'ús dels mètodes tradicionals, que continuen sent igualment vàlids i és complementen.

Avantatges de la seua utilització

Diferents raons han potenciat la utilització de la Xarxa per a l'a prop d'ocupació:

PER Al CANDIDAT/A:

 • Accés a un volum major d'informació/ofereixes: mitjançant Internet tindràs accés a totes els oferisques disponibles, d'ací la possibilitat de realitzar voltes d'ocupació en la pròpia localitat de residència, a la província, al país, o a tot el món si així ho desitges.
 • L'a prop està oberta els 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.
 • Respondre a una oferta de treball a través d'Internet et perfila com una persona amb més iniciativa, al corrent dels noves tecnologies i més informada que uns altres possibles candidats.
 • L'ajust instantani al teu perfil: Si els teus interessos professionals és dirigeixen a una àrea específica, en Internet tindràs moltes possibilitats de trobar oferisques per a la mena de ja que més t'interessa.
 • La immediatesa: experimentes la sensació de participar molt més i amb major rapidesa en "el treball de buscar treball". Hui dia, uns minuts poden ser suficients perquè façs arribar no sols un, sinó diversos CV a un nom il·limitat d'empreses demandants, i tot de manera instantània
 • El cost emprat en l'a prop a través d'Internet és considerablement inferior al d'altres fórmules com l'enviament del curriculum vitae per correu postal. Moltes dels empreses de selecció situades en la xarxa et permeten accedir gratuïtament als seues oferisques d'ocupació i registrar el teu CV en la seua base de dades per a la seua posterior gestió.
 • Si a més domines el llenguatge HTML i els eines per a confeccionar una pàgina web personal en la qual mostres el teu curriculum vitae, els teues possibilitats de rebre propals d'ocupació s'incrementaren considerablement. Alguns reclutadors, headhunters i responsables de personal de companyies utilitzen els motors de prop d'Internet per a trobar professionals als quals oferir un lloc de treball.

PER A l'EMPRESA:

 • La immediatesa en la publicació de l'ofereix d'ocupació és una dels avantatges més valorats per els empreses. Els empreses a la revolta de candidats poden accedir a un nom il·limitat de currículums a qualsevol hora del dia, durant tot l'any. No han d'esperar a veure publicats els seus anuncis en la premsa ni al fet que els CV arriben a eles dobles. L'estalvi de temps que experimenta l'empresa s'estima entorn del 40%.
 • Desapareixen bona part dels fases intermèdies dels processos de selecció, causants en moltes ocasions de la paralització dels processos o de la seua demora.
 • El caràcter global d'Internet també afavoreix a l'empresa, que pot seleccionar als seus professionals entre un ampli espectre de candidats, independentment de la seua ubicació geogràfica.
 • El cost és també una dels raons definitives per la qual moltes empreses recorren als portals especialitzats en prop de talents per a anunciar els seus llocs de treball a cobrir. Anunciar-s'en Internet resulta, per exemple, molt més barat per als empreses que ofereixen ocupació, que en la premsa especialitzada, opció, aquesta última que s'estima en tres vegades més cara que el cost de contractació d'un candidat via Internet. A més, l'empresa disposa de molt més espai per a anunciar-s'i la seua publicitat està visible contínuament.
 • Internet s'està convertint també en un suport per a contractar professionals de gran qualitat. Els experts asseguren que un alt percentatge dels candidats que busquen ús d'aquesta manera estan en el seu millor moment professional.

Els Portals d'Ocupació

Internet actua d'enllaç entre candidats i empreses, tant en portals generalistes amb secció d'ocupació i websites especialitzades en el mercat laboral, com en sites corporatius i d'empreses que anuncien els seues vacants, o fins i tot portals d'anuncis classificats que ofereixen una secció d'ocupació.

En aquests moments els pàgines d'ocupació ofereixen llocs referits a molt diversos perfils professionals i acadèmics, fent-s'extensible l'ofereix als titulats en Formació Professional i a altres oficis. Els recursos bàsics que ofereixen en funció de la mena de Portal, són:

 • Informació i continguts de caràcter laboral, legal i de formació;
 • Consells i pautes per a elaborar un curriculum vitae òptim o per a realitzar una bona entrevista de treball;
 • Enllaços a altres institucions, empreses
 • Proves en línia, etc., que et prepararen millor per al teu acostament al món empresarial.
 • Informació sobre què consisteixen els processos de reclutament per a localitzar els candidats idonis i que tècniques i estratègies utilitzen
 • Descripcions de professions i llocs específics
 • Informació sobre els tendències generals del mercat de treball i els tendències i evolució per sectors
 • Conéixer quin tipus de professionals estan buscant els empreses.
 • Llistat d'empreses que necessiten cobrir llocs de treball, una breu descripció de la mena d'ocupació que ofereixen, i, en alguns casos, un enllaç al seu corresponent web.
 • Solen oferir dues fórmules diferents perquè el candidat accedisca a l'ofereix laboral que més li interessa. Alguns portals obliguen a emplenar un qüestionari sense donar opció al sol·licitant a afegir cap de bestiar, i en els més usuals, a més d'emplenar el formulari, s'inclou la possibilitat d'adjuntar la carta de presentació i el curriculum vitae.

Algunes recomanacions per a l'a prop d'ocupació en línia

 • Mai envies el teu curriculum vitae a un anunci en el qual no encaixes, si de veritat vols que et tinguen en compte.
 • Si envies el teu CV per correu electrònic convé que és tracte d'un arxiu no gaire extens (al principi no hauria de superar els 300 KB). Dades imprescindibles: formació, experiència laboral, idiomes, coneixements d'ofimàtica i els teues possibilitats de mobilitat geogràfica.
 • Tampoc és recomanable adjuntar fotos, llevat que ho demane expressament l'empresa, ja que aquest tipus d'arxius sol ocupar molt d'espai i alentirà l'enviament i la recepció del CV, a més d'ocupar un gran espai en la safata d'entrada de la persona que rep tots els perfils.
 • És fonamental chequear que l'arxiu que s'envia no continga algun virus.
 • Indica en l'assumpte del missatge clarament la referència de l'anunci, o en defecte d'això, el tipus de treball al qual vols optar, ja que ajudarà molt a la seua classificació.
 • La vigència d'un currículum en una base de dades és d'un mínim de 6 mesos, per això no és convenient que renoves la teua candidatura abans, ja que l'única cosa que aconseguiràs serà duplicar els dades i confondre a l'empresa que gestiona l'ofereix d'ocupació.
 •  Els cartes de presentació continuen sent necessàries. Ha d'anar en text pla de l'e-mail i el curriculum vitae com a arxiu adjunt.

PORTALS INSTITUCIONALS D'OCUPACIÓ


Preguntes freqüents (132)

966013173 966013174
de España, s/n. bajo 03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es