Entra si ja estàs registrat/da


Què pot evitar que et contracten en una entrevista de treball? Això diu una experta laboral

17/03/2023

La instructora laboral Natalie *Fisher explica els motius pels quals moltes persones no superen les entrevistes de treball, fins i tot estant perfectament qualificades per al que pretenen aconseguir. Atenent la seua experiència, comenta que moltes vegades tant les expressions com el llenguatge corporal són incorrectes, i això fa que l'entrevistador es decante per altres individus.

Afig que ser capaç d'identificar els obstacles personals poden ajudar a mostrar una millor versió d'un mateix en les entrevistes. Així, per a *Fisher els principals motius que poden estar obstaculitzant l'obtenció d'una ocupació (i com resoldre'ls) són els següents.

La primera impressió

L'experta laboral afirma que els ocupadors poden identificar quan una persona està desesperada per obtindre el treball. Per tant, encara que el candidat es trobe en una situació econòmica compromesa, la mateixa demana portar-la amb calma.

Fisher recomana no pensar que una negativa equival a un fracàs, i demana centrar-se en explicar els avantatges que un pot oferir a la companyia, en comptes de centrar-se en comentar el que desitja del lloc al qual es postula.

-Exemple d'un comentari incorrecte: "Em van acomiadar fa poc i aquest treball em ve bé".

-Exemple d'un comentari correcte: "Quan em van acomiadar vaig poder parar-me a pensar i buscar oportunitats com està, on realment soc capaç de causar un impacte. És just al que m'he dedicat en els últims anys".

Llenguatge corporal i dubtes

Una persona que dubte de les seues habilitats i capacitats reflectirà aquesta inseguretat en el seu llenguatge corporal i en el seu to. Això pot causar que parle *entrecortadamente, o que mostre una postura de braços plegats i els muscles encorbats.

Per a evitar-ho, Fisher aconsella preparar l'explicació de tres qualitats i de tres assoliments professionals. Per a això és fonamental aprendre a fer una cosa tan bàsica com descriure les pròpies experiències amb convicció i eloqüència, així com saber explicar per què s'està qualificat per a l'ocupació.

-Exemple d'un comentari incorrecte: "En 2021 em van ascendir a X lloc, la qual cosa em va sorprendre però també em va fer més humil".

-Exemple d'un comentari correcte: "En 2021 em van ascendir a X gràcies a l'augment en un 100% interanual dels ingressos del meu equip. En aqueix moment estava preparat per a assumir l'entrenament i el lideratge de més líders en vendes".

Destacar en el que s'és bo

Fisher assegura que els qui siguen capaços de narrar les seues experiències com si d'una història es tractara, i basant-se en exemples concrets dels seus principals assoliments, permetran a l'ocupador fer-se una imatge mental de la seua trajectòria professional.

-Exemple d'un comentari incorrecte: "Vaig liderar amb èxit un canvi d'oficina que afectava 100 empleats".

-Exemple d'un comentari correcte: "Mai havia liderat un canvi d'oficina, per la qual cosa vaig consultar a experts i vaig elaborar una llista amb els passos a seguir. Una vegada fet això vaig delegar tasques i vaig reunir contribucions, monitorant el progrés setmanalment. Les coses van marxar com era d'esperar perquè jo comptava amb un pla estratègic".

No amagar les febleses

Fisher afirma que ser transparent sobre les expectatives que es tenen d'una certa ocupació mostra una mentalitat predisposada al creixement professional. També recomana preguntar a l'entrevistador com seria el seu candidat ideal, i explicar com se solucionarien els obstacles per a aquelles qualitats amb les quals un no compte.

-Exemple d'un comentari incorrecte: "Aquest lloc requereix supervisar a 20 persones, i mai he liderat a més de 10, però es que podré fer-ho perquè sempre obtinc crítiques positives de la genta amb la qual treball".

-Exemple d'un comentari correcte: "M'he hagut d'esforçar en el passat per a gestionar un equip de 20, però des de llavors he treballat en les meues habilitats de lideratge, i ara només participe en reunions en les quals soc totalment necessari. D'aquesta manera tinc més temps per a conversar amb cadascun dels membres de l'equip, i assegurar-me que reben comentaris apropiats".

Saber quan passar pàgina

No obstant això, en unes certes ocasions no es pot fer res per evitar que un no siga contractat, i Fisher comenta que és una situació totalment normal. Potser es posseïen tots els requisits, però pot ser que buscaren un altre perfil o que les circumstàncies no permeteren la contractació (per exemple per problemes de pressupost).

Tanmateix, la mateixa diu que si això succeeix, llavors no és una cosa de la qual un haja de preocupar-se. Finalment, si l'ocupador afirma que tornarà a contactar amb el candidat i, després d'un temps, això no ha passat, Fisher assegura que no passa res per escriure-li de nou. Però un deu igualment discernir en quin moment ha de passar pàgina i buscar altres oportunitats.

Consulta la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo 03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es