Anar al contingut principal

Aquestes seran les professions amb més oferta d'ocupació en 2024

09/01/2024

L'arribada del nou any porta amb si noves demandes per part de les empreses. El món evoluciona i també el fa el mercat laboral, que per a aquest exercici tindrà nous perfils entre els seus objectes de desig. Així, algunes professions es colaran entre les més requerides per les signatures.

La Fundació Adecco ha elaborat un llistat (pot consultar-lo en aquest enllaç) amb les quals seran professions més demandades en aquest 2024 que acaba de començar. L'organisme explica que, encara que totes les comunitats autònomes tenen les seues pròpies dinàmiques, per a aquest nou exercici s'observen unes certes tendències comunes en les quals diversos sectors destaquen per damunt de la resta en la demanda d'ocupació i, dins de cada sector, determinats perfils que seran especialment requerits.

Comerç

En aquest sector destaca la demanda de professionals experts en gestió de producte fresc (carnisseria, pescateria...) i la de perfils clàssics d'una professió que mai deixa de demanar-los (personal de caixa i d'atenció al client). A més, irrompen perfils que sorgeixen conseqüència de l'auge de noves branques de negoci, com a gestors de comerç electrònic o de xarxes socials i experts en màrqueting digital.

Sanitat

Continua sent un dels sectors capdavanters i en aquest 2024 ho és per factors com l'envelliment progressiu de la població i les àmplies llistes d'espera de pacients. Així, es demandaran mèdics, personal d'infermeria, tècnics de laboratori, personal administratiu, personal de residència i fisioterapeutes, entre altres.
Indústria

En aquest amplíssim camp existeixen diferents perfils demandats en funció de les branques d'aquest sector:

  •  Alimentació i begudes: tecnòlegs que elaboren controls de qualitat, enginyers agrònoms o personal d'operacions i manteniment per a supervisar i greixar les plantes de producció, perfils més interessants.
  •  Energies renovables: enginyers especialitzats, tècnics de manteniment i experts en sostenibilitat són les *profesionas més demandades d'un camp capdavanter al nostre país.
  •  Automoció: es necessitaran mecànics, dissenyadors industrials, tècnics de robòtica i automatització i experts en robòtica són les peticions principals d'aquest camp.

Perfils més demandats en 2024, segons Adecco.

Logística i transport

Es necessiten perfils que potencien els cada vegada més requerits serveis de lliurament ràpid: operaris de magatzems, personal logístic, planificadors de logística, preparadors de comandes i conductors per a garantir un subministrament eficaç.

Hostaleria i turisme

En el nostre paper de potència turística, a Espanya es necessitaran múltiples perfils relacionats amb aquest sector: cambrers de pisos, personal de *recepció i de consergeria, personal de neteja, cuiners, personal de cuina i gerents de restaurant.

Oficis tradicionals

La falta de personal qualificat suposa un minvament per a aquestes professions, per la qual cosa es requereixen perfils molt especialitzats com a electricistes, fusters, soldadors o tècnics de manteniment industrial.

Construcció

És un altre sector en el qual costa trobar mà d'obra, per la qual cosa en 2024 es requeriran perfils d'operari de construcció (per a labors d'excavació, demolició o obra de paleta), capatassos i supervisors d'obra.

Informàtica i telecomunicacions

La digitalització de les empreses i l'augment de la importància i presència de la Intel·ligència Artificial estan donant lloc a la demanda de perfils com els desenvolupadors de programari, el personal de suport tècnic, analistes de dades, experts en ciberseguretat, enginyers de cloud computing...

Consulta la notícia original ACI