Entra si ja estàs registrat/da


Quines són les cinc professions tecnològiques del futur?

09/03/2023

El futur de l'ocupació passa per la indústria tecnològica. El concepte del treball està travessant un moment de canvi: la flexibilitat és un factor clau pràcticament per a qualsevol empleat. Això es produeix en un instant on les empreses han trepitjat l'accelerador per a contractar i retindre talent TU. Per a satisfer la demanda, Develhope, plataforma de talent especialitzada en cursos de formació en línia, posa el focus en la programació, l'habilitat tecnològica més demandada.

Quins són els llocs més demandats? A l'hora d'enfocar la carrera professional, tindre clar on és més fàcil trobar ocupació és una estratègia que sens dubte ajuda a aconseguir un resultat més beneficiós, tant en el pla d'elecció com en l'econòmic. Aquestes són les cinc professions amb més futur dins de la tecnologia:

 Gestor de projectes digitals: s'encarrega d'elaborar l'estratègia de negoci, posar-la en marxa i dotar-la de la continuïtat suficient. Els requisits per a donar el perfil es relacionen amb el màrqueting digital i la programació.
 Enginyer de xarxes: les xarxes són clau en el món laboral actual, la qual cosa posa en relleu la necessitat de cobrir aquest camp. Se centra en el disseny, el desenvolupament i el manteniment del sistema de telecomunicació d'una empresa i/o projecte. Els coneixements de programació, i l'estudi del trànsit de dades són condicions necessàries.
 Expert en ciberseguretat: els ciberatacs s'han convertit en un maldecap per a moltes empreses i, per això, detectar i corregir les bretxes de seguretat és prioritari. Els coneixements d'informàtica i programació estan entre els més sol·licitats per a cobrir aquests llocs.
 Desenvolupador de programari: la seua tasca consisteix a assumir la programació del codi requerit per les empreses amb la finalitat de cobrir unes necessitats, i a cerciorar-se del bon funcionament del propi programari. No obstant això, existeixen diversos tipus de desenvolupadors de programari, ja que depenen del seu grau d'especialització. Pot estar especialitzat en *back-*end o en *front-*end. El primer construeix una web, la seua estructura, disseny, contingut i funcionalitat, mentre que els coneixements del segon li permeten responsabilitzar-se del rendiment, la seguretat, l'estabilitat i la velocitat de la web o de l'aplicació en qüestió. A més, en aquest moment la Comissió Europea estima que serà necessari incorporar a 135.000 nous especialistes a curt termini en l'àrea de la programació. Precisament per a satisfer aquesta demanda de talent, plataformes com *Develhope ofereixen cursos 100% pràctics i amb una important facilitat de pagament -els estudiants poden abonar la taxa una vegada troben un lloc-.
 Analista de dades: un professional del *Big Data és qui analitza les dades per a permetre que empreses elaboren estratègies i prenguen decisions amb una major possibilitat d'encert. Per a això, un empleat encarregat d'aquesta àrea ha d'estudiar informàtica, matemàtiques i *Big Data.

966013173 966013174
de España, s/n. bajo 03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es