Entrar


Vida laboral: com demanar-la des del mòbil

L'informe de vida laboral és un document útil per a saber el que has cotitzat i les prestacions que et correspondran en les diferents situacions en què et pugues trobar. Sol·licitar-ho és fàcil, pots fer-ho online i directament des del mòbil. Mira com demanar la vida laboral.

L'informe de vida laboral d'un treballador és un document que recull l'històric de les situacions d'alta i baixa d'aqueix usuari en la Seguretat Social, així com el detall de les seues cotitzacions. És una informació necessària per a saber el que has cotitzat i les prestacions que et correspondran. En molts casos s'envia directament des del Ministeri de Treball i Seguretat Social, però si no ho tens, pots aconseguir-ho fàcilment per via telemàtica, des d'un ordinador o directament des del mòbil.

Pots demanar la vida laboral des del mòbil

Abans de res has d'entrar en la pàgina de la Seguretat Social i seleccionar allí l'opció “Informe de vida laboral”. Sol estar entre les pàgines més vistes, perquè és un dels tràmits destacats.

Demanar la vida laboral en seguretat social

Per a realitzar el tràmit de sol·licitar la teua vida laboral hi ha diferents possibilitats.

  •     Obtindre vida laboral sense certificat
  •     Demanar vida laboral via SMS
  •     Sol·licitar vida laboral amb Cl@ve PIN
  •     Usar el certificat electrònic

cómo pedir la vida laboral

Com demanar la vida laboral

Com obtindre la vida laboral sense certificat

De les opcions que apareixen per a realitzar aquest tràmit, aquesta i l'opció del SMS són les més senzilles per a manejar des del mòbil.

Si no disposes de cap sistema d'identificació digital, pots seleccionar l'accés al servei “Sense certificat”. Accediràs a un formulari, que has d'emplenar amb les teues dades.

Una vegada fet això, la Seguretat Social envia per correu postal al domicili del sol·licitant que conste en les bases de dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social els informes sol·licitats a través d'aquest servei. A més de les teues dades personals, has de tindre a mà el número d'afiliació a la Seguretat Social.

Demanar la vida laboral via SMS

També pots fer-ho via SMS (senzill des del mòbil) . Hauràs d'emplenar un formulari i és necessari que les dades d'aqueix formulari coincidisquen exactament amb els registrats en la Base de dades de la Seguretat Social.

Si algun de les dades no coincideix, t'ho indicaran així, però si totes les dades són correctes, el sistema enviarà al teu telèfon mòbil un missatge SMS amb un codi d'accés que pots introduir i que et permetrà descarregar l'informe en format pdf en el moment. Com en el cas anterior, és important tindre a mà el número d'afiliació a la Seguretat Social: si no saps quin és, pots mirar-ho en la targeta sanitària, preguntar en el teu centre de salut o consultar una nòmina.  

Més complex i complet: Cl@ve PIN

També pots aconseguir el teu informe de vida laboral amb el Cl@ve PIN. Per a això primer has de tindre descarregada l'app Cl@ve per a mòbils de l'Agència Tributària des de Google *Play (per a Android) o App Store (per a iPhone).

Introdueix el DNI i la data de caducitat o expedició o el número de suport si és un NIE. L'APP t'envia a l'Agència Tributària on hauràs de sol·licitar la “carta d'invitació”: al cap d'uns dies rebràs per correu postal en el teu domicili una carta que conté el codi segur *CSV de 16 dígits, amb el qual podràs completar el registre.

Una vegada finalitzat el procés t'arribarà un SMS informant que estàs registrat. Es tracta d'un registre de nivell bàsic, que permet realitzar determinats tràmits davant l'Administració per via electrònica, i basta per a sol·licitar l'informe de la vida laboral en la Seguretat Social. L'aplicació genera codis de tres xifres que fan falta per a realitzar la sol·licitud.

Una vegada completat el registre, en la Web de la Seguretat Social triaràs accedir a l'informe de la vida laboral amb Cl@ve. Et redirigeix a la Web de Cl@ve, en la qual cal introduir el DNI. En el següent pas, cal seleccionar "Utilitzar l'App Cl@ve PIN per a obtindre el PIN (recomanat)". Després d'introduir el codi i el PIN que et proporciona l'APP i podràs descarregar en  la Web de la Seguretat Social l'informe de la vida laboral en format PDF,

Una vegada que tingues el codi d'activació rebut per carta durant el procés de registre anterior, també pots sol·licitar la “Cl@ve permanent”. És un sistema similar a l'anterior, però en comptes de recórrer a codis aleatoris, sempre t'identificaràs amb el mateix usuari i contrasenya. Per a poder activar el teu usuari Cl@ve Permanent et demanaran el número de DNI/NIE, el codi d'activació que vas obtindre en l'acte de registre i el correu electrònic que vas facilitar en aquest registre. A més hauràs de tindre a mà el telèfon mòbil que vas indicar en registrar-te, perquè t'enviaran un SMS amb un codi numèric de verificació (*OTP) que hauràs d'introduir, per a tot seguit introduir la teua contrasenya desitjada i finalitzar amb l'activació del teu usuari Cl@ve Permanent.

En la Web de la Seguretat Social has de seleccionar en aquest cas l'opció accedir a l'informe de la vida laboral amb “Usuari + Contrasenya”. Et redirigeix a la Web de Cl@ve, en l'àrea de clau permanent, en la qual cal introduir l'usuari (DNI) i la contrasenya triada. Com en el cas anterior, des de la pàgina de la Seguretat Social podràs descarregar l'informe de la vida laboral en format PDF en el moment.

Usar el certificat electrònic

Si tens instal·lat en el teu ordinador el certificat electrònic de signatura digital que dóna la *AEAT, també podràs aconseguir el teu informe de vida laboral.

En aqueix cas has de seleccionar en la Web de la Seguretat Social, l'opció accedir a l'informe de la vida laboral amb “Certificat electrònic”. Una vegada reconegut el certificat, podràs descarregar el pdf del teu informe de la vida laboral en format PDF des de la pàgina de la Seguretat Social. Recorda: aquesta opció només és possible directament des d'un ordinador on tingues instal·lat en certificat.

Consulte la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es