Entrar
Segons les previsions de ASEMPLEO Espanya superarà els 20 milions d'ocupats al juny

Els registres laborals del mes d'abril es comporten segons el que es preveu per l'indicador. A l'abril, l'afiliació a la Seguretat Social ha crescut en 186.785 persones respecte al mes anterior (+182.000 efectius previstos), la qual cosa suposa una lleugera acceleració de la taxa interanual fins al 2,95% (2,93% previst).

Les dades d'atur registrat d'abril llancen una reducció de 91.518 aturats respecte al mes anterior, la qual cosa està en línia també amb les nostres previsions (-98.000 efectius). En termes interanuals, la reducció del nombre d'aturats s'accelera, com era previst, en passar del 4,89% al març al 5,17% a l'abril.

De cara als pròxims tres mesos, l'indicador apunta a una moderació en el ritme de creació d'ocupació després de l'acceleració observada en els dos trimestres anteriors. En qualsevol cas, la taxa de creació d'ocupació es mantindria en nivells encara molt elevats.

En particular, el nostre indicador assenyala un avanç pròxim al 2,5% interanual de l'ocupació entre maig i juliol. S'espera que durant el mes de juny, el número d'ocupats supere la barrera dels 20 milions.

Per al conjunt de l'any, es preveu un augment de l'ocupació de 460.000 persones, corresponent a un creixement del 2,4% respecte a 2018. La taxa d'atur, per part seua, experimentaria una reducció, situant-se la mitjana anual en el 13,8%.

"El comportament de l'ocupació i l'atur en els quatre primers mesos de 2019 ha sorprés doblement. D'una banda, l'acceleració de la creació d'ocupació ha coincidit amb els mesos de major impacte negatiu del fre del creixement en l'àrea euro. D'altra banda, s'ha interromput la tendència a la desacceleració que veníem observant al llarg de 2018. El creixement interanual de l'ocupació EPA en el primer trimestre és el més alt des de 2016.

Una part de l'explicació ens la proporciona el bon acompliment del PIB durant el primer trimestre, que s'ha accelerat també lleugerament. No obstant això, més enllà de l'evolució de la demanda, el dinamisme de la creació d'ocupació i la reducció de l'atur indiquen que el mercat de treball està funcionant millor del que es podria anticipar. Amb aquestes dades, esperem que l'ocupació recupere els 20 milions durant el segon trimestre i que 2019 torne a ser un any extraordinari, amb un augment de l'ocupació del 2,4%".

Puede consultar la noticia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es