Entrar


Els informàtics, un perfil al qual no afecta l'estacionalitat

L'època d'estiu transforma les vides de totes les persones, però no solament les d'elles, també la de les seues famílies o la de les empreses en les quals treballen. L'estiu ho canvia tot, fins al mercat laboral, que sembla hibernar fins que l'activitat empresarial i el pols del mercat torne a bategar amb força a partir de setembre.

I és que durant el període estival, augmenta considerablement la demanda de treballadors per al sector serveis, en específic, ocupacions per a hostaleria, per a treballar en hotels, restaurants, o qualsevol empresa relacionada amb el turisme. Ara que finalitza aquest període s'espera una volta a la normalitat en el mercat laboral, i d'aquesta manera, tal com era tendència, els perfils tècnics especialitzats, com els informàtics, tornaran a liderar la demanda d'ocupació en el mercat.

Si bé existeixen perfils professionals que acusen en gran manera l'estacionalitat en la seua ocupació, no és així en els perfils tècnics. Els perfils d'informàtics, tant en el seu vessant de programadors, siga com siga el llenguatge de programació en el qual estiguen especialitzats, com en el seu vessant de maquinari i enginyeria, compten amb una demanda creixent i estable des de fa ja uns anys.

Des de *InnoIT, consultoria informàtica a Barcelona, corroboren aquesta tendència i el curiós dels canvis de la demanda laboral:

"Sí, aquesta fluctuació en la demanda del mercat laboral la venim veient des de fa anys. Quan s'acosta l'estiu moltes empreses amb departament informàtic comencen a preparar les vacances de l'equip i ajornen la presa de decisions, les contractacions i altres. D'altra banda, el turisme es comença a activar en la mateixa època i es dispara la demanda de personal per a hostaleria. Però ja tornem a la normalitat de cara a setembre, de fet, nosaltres estem ara mateix manejant un bon nombre d'ofertes de treball que anirem publicant des de ja en la nostra pàgina web i que ajudaran al fet que els perfils informàtics tornen a ser els més demandats en el mercat laboral".

Atesa aquesta tendència i a dades importants com la destrucció de llocs de treball en altres sectors, els perfils tècnics, com els dels informàtics, s'estan convertint en un valor segur quant a l'ocupabilitat.

Recents estudis indiquen que existeix una tendència cap a la precarització de l'ocupació no qualificada mentre que les ocupacions pròpies de formacions *STEM, que engloba a aquelles especialitats pròpies de la ciència, l'enginyeria o la informàtica, estan cada vegada més demandats i millor retribuïts.

D'aquesta manera, per a assegurar un futur ple d'oportunitats no sembla una mala opció començar a estudiar un llenguatge de programació o aventurar-se a noves professions de la mà de tecnologies innovadores com la impressió 3D, el *blockchain, el *Big Data o la robòtica.

Gràcies a la democratització del coneixement de la mà d'internet formacions i informacions sobre totes aquestes noves professions estan a l'abast de qualsevol persona que vulga mostrar cert interés i confiar el seu futur als seus propis coneixements adquirits.

Pot consultar la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es