Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Les professions del futur: expert en blockchain i en ètica de dades i privacitat, al capdavant del rànquing

Les posicions més difícils de cobrir en el present a Espanya són Data Science i Big

Data L'Associació Espanyola de Directors de Recursos Humans (AEDRH) i EAE Business School, en col·laboració amb CEOE, Fòrum Inserida de la Fundació Onze i Human Age Institute de ManpowerGroup, han elaborat el cinqué informe EPYCE 2018: Posicions i Competències més demandades en el qual s'analitzen les posicions i competències més demandades en el mercat laboral espanyol. Amb motiu del cinqué aniversari des de la seua elaboració, s'afigen a l'estudi dues noves variables vinculades amb el grau d'automatització de les diferents posicions en l'empresa i les posicions del futur.

La presentació de l'informe va tindre lloc aquest 28 de febrer a l'auditori de EAE Business *School, realitzat per Raúl Bravo, Director de EAE Business School Madrid, Ana Belén Taverna, Directora de RH de IPlus F i Coordinadora de la Comissió Tècnica de Gestió de Talent AEDRH, Mar Medeiros, Directora de l'Àrea d'empreses, aliances estratègiques i RSC d'Inserida Ocupació i Julia Álavarez, Directora de Desenvolupament de Human Age Institute, de ManpowerGroup.

Pilar Llácer, Investigadora Principal i Professora Col·laboradora de EAE Business School va ser l'encarregada de comentar i explicar els resultats de la investigació i com estan canviant les posicions i competències més demandades per les empreses a Espanya, en les seues pròpies paraules “el treball ni es crea ni es destrueix, només es transforma”. Ana Belén Taverna, ha destacat que el procés de transformació ha d'anar acompanyat en coherència amb el sistema educatiu. “Cal desaprendre per a tornar a aprendre. Per a tornar a tindre aqueixes competències que necessitem i que cal anar canviant”.

Per a Julia Álvarez, “Aquest informe és essencial per a nosaltres. Tenim la responsabilitat de detectar les tendències del futur de l'ocupació per a activar plans específics de resposta. Estratègies que ens permeten formar a les persones en les competències requerides per a així reduir el desajustament de Talent. Volem bastir ponts entre el món educatiu i el món de l'ocupació per a així donar una resposta àgil a un context en constant transformació”.

En aquest sentit, de l'estudi s'extrau que les 10 posicions més demandades en el mercat del futur a Espanya són expert en blockchain i, en segon lloc, l'expert en ètica de dades i privacitat tots dos amb un percentatge equivalent (6,4%). En un segon escaló, la posició d'arquitecte de les coses (5,9%), seguit molt de prop per especialistes en machine learning (5,6%) i, en el tercer escaló, situats en idèntic percentatge (5,1%) arquitecte i enginyer 3D, coordinador de benestar i salut, i experts en interfície de dades i usabilitat. En quart lloc, gestor de residus (4,9%), en cinqué, expert en solucions de mobilitat (4,6%). Els últims llocs queden establits en les posicions de desenvolupador de realitat augmentada (3,9%) i tècnic d'impressió 3D (3,7%).

Respecte a les posicions que posseeixen un alt grau d'automatització en la família d'Administració estan la posició de l'administratiu (43,70%) i la de control de gestió (44,95%), dins de Direcció es posiciona Chief Digital Officer (47,95%) i el Chief Transformation Officer (42,42%), i finalment, dins d'Enginyeria, enginyer informàtic (53,98%) i en el grup de Màrqueting la persona responsable de xarxes socials (48%)

En contrast  les posicions que té un menor grau o nul de desaparéixer en el mercat actual espanyol i es relacionen amb la família de la Salut: assessors mèdics regionals (45,65%), especialista en assumptes reguladors (45,83%), gerent accés al mercat regional i nacional (48,89%), metge (48,08%), i visitadors metges (50%).

Les posicions més demandades a Espanya  

En 2018, la majoria de posicions més demandades han sigut de l'àrea Comercial (25,6%), amb 3 posicions dins del rànquing entre les 10 més demandades; Tecnologia puja i es posiciona en el segon lloc amb un 22,8%; en el tercer lloc, Enginyeria amb 21,40%; Màrqueting se situa en el quart lloc amb un 7,9%; i Administració, Finances i Legal es manté en el cinqué lloc amb 6,1%.

La llista de posicions més demandades estan liderades per Enginyer Informàtic, Account Manager i Operari Qualificat amb un 6,05%. En segon lloc, amb un 5,58% es troben les posicions d'Enginyer Industrial, Big Data i Data Science. Finalment, en tercer lloc, les de Consultor Comercial, Tècnic Comercial i Enginyeria de Projecte amb un 2,79%.

Les posicions més demandes en un futur pròxim, de 2 a 3 anys, són Big Data (11,06%) i Data Science (9,13%) que ocupen el primer i segon lloc respectivament. Quant a Enginyeria, posicions com a Enginyer Industrial i Enginyer Informàtic ocupen el tercer i quart lloc (amb 6,25% i 5,77%), mentre que en Comercial la posició de Comercial Digital (4,81%) ocupa el cinqué lloc. La distància entre la família de Tecnologia i Comercial, continua incrementant, l'any passat hi havia una diferència del 12%, i enguany la bretxa augmenta fins al 22%.

Les posicions més difícils

Les posicions més difícils de cobrir en el present a Espanya són Data Science amb un 9,80%, desplaçant al segon lloc a la posició de *Big Data amb un 6,86% (3,25% menys que l'any 2017). En tercer lloc es troba la posició d'Operaris Qualificats amb 5,88%. Respecte a l'estudi de l'any 2017, la posició Data Science puja del sisé lloc al primer i la de Big Data descendeix al segon lloc. Els Operaris Qualificats pugen del cinqué al tercer lloc i la posició d'Enginyer Informàtic és relegada al quart lloc.

En les posicions més difícils de cobrir en un futur, de 2 a 3 anys, són Data Science amb un 11,86%, seguit de Big Data que descendeix al segon lloc amb 9,28% (encara que també va incrementar un 1,33% en referència a l'any anterior). En tercer lloc es manté Enginyer Informàtic amb un 6,70%, en quart lloc Operaris Qualificats (6,19%) i, finalment, en cinqué lloc Direcció - CDO – Chief Digital Officer amb 3,61%.

Les competències més demandades i les més escasses en perfils júnior i sènior

En els perfils júnior, el Compromís (10,7%) se situa com la competència més demandada en el present; li segueixen, Treball en equip (9,19%), Iniciativa (8,79%) i Idiomes (8,39%). En el futur les competències més demandes per al perfil Júnior seran Treball en Equip (9,20%), Compromís (9,10%), i Iniciativa (7,94%). En els perfils Sènior, la competència més demandes són Lideratge (7,82%), Visió estratègica (7,39%) i Gestió del canvi (7,31%).

No obstant això, les competències més escasses entre els perfils júnior són el Compromís (14,55%), Resiliència (8,62%), Visió estratègica (7,20%) i Iniciativa i proactividad (6,50%), mentre que Negociació (1,84%), Gestió de la diversitat (1,84%) i Innovació (2,68%) són les més habituals de trobar. Per part seua, en els perfils sènior, les competències més difícils de trobar són la Gestió del canvi (9,74%), Idiomes (8,92%) i la Innovació (8,09%). En un futur, la gestió del canvi continua liderant amb un 9,75%, però els idiomes ja no són tan escassos amb un 5,40%.

Conclusions:

  • Les posicions que posseeixen un alt grau d'automatització en la família d'Administració estan la d'administratiu (43,70%) i la de control de gestió (44,95%).
  • Les posicions que té un menor grau o nul de desaparéixer en el mercat actual espanyol i es relacionen amb la família de la Salut.
  • La majoria de posicions més demandades han sigut de l'àrea Comercial (25,6%) i de la  Tecnologia (22,8%).
  • En els perfils júnior, el Compromís (10,7%) se situa com la competència més demandada en el present, mentre que el Lideratge (7,82%) en els perfils sènior.
  • La competència més escassa en el perfil júnior és el Compromís (14,55%) i, en els perfils sènior, la Gestió del canvi (9,74%).
  • Les 10 posicions més demandades en el mercat del futur a Espanya són expert en blockchain i  en ètica de dades i privacitat amb un 6,4%.

Pot consultar la notícia original ACI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)