Entra si ja estàs registrat/da


El 72% de les dones buscaria una altra ocupació si la seua empresa no oferira treball híbrid

08/03/2023

Quasi el 90% creu que la flexibilitat del treball híbrid "serveix per a igualar les condicions de treball". El 53% de les dones enquestades van optar a un lloc de major responsabilitat dins de la seua empresa, i la majoria d'elles van assenyalar el treball híbrid com a motiu per a presentar la seua sol·licitud. Les dones afirmen que el treball híbrid té un impacte tangible en la seua carrera professional, ja que les fa més eficients (58%) i augmenta la seua visibilitat davant els alts directius (38%).

Més de la meitat de les treballadores (53%) afirmen que el treball híbrid els ha permés optar a un lloc de major responsabilitat dins de la seua organització, la qual cosa posa de manifest l'impacte positiu que el treball híbrid està tenint a l'hora de trencar el sostre de cristall. Segons un informe de *IWG, el proveïdor global d'espais de treball híbrid, titulat "*Empowering *Women *in *the *Hybrid *Workplace", la flexibilitat és essencial, ja que quasi el 80% de les dones afirmen que els ha permés optar a aquests llocs. A més, la immensa majoria (88%) creu que la flexibilitat del treball híbrid serveix per a aconseguir la igualtat en el lloc de treball, i el 66% creu que li ha portat a experimentar menys prejudicis en el lloc de treball, ja siga per motius de gènere, raça o altres.

L'estudi, dut a terme per *IWG amb motiu del Dia Internacional de la Dona, en diferents països d'Europa, exposa que el treball híbrid ha fet que cada vegada més dones prenguen decisions professionals importants, com canviar de treball i de sector, basades en l'accessibilitat al treball híbrid, la qual cosa facilita un millor equilibri entre la vida laboral i personal, i els obri noves oportunitats professionals. Així, l'anàlisi conclou que tres de cada cinc enquestades (62%) s'han plantejat sol·licitar una nova ocupació que oferisca un treball més flexible, i quasi la meitat (48%) estan considerant un canvi de carrera que no s'haurien plantejat abans.

Per a aconseguir condicions de treball flexible, moltes han canviat totalment de sector, i quasi la meitat (47%) afirma que el treball híbrid els ha permés entrar en el seu nou sector. Les enquestades afirmen que aquest creixement professional es deu al fet que el treball híbrid les fa més eficients i productives (58%), i els ajuda a conéixer millor altres funcions de l'empresa (47%) així com a augmentar la seua visibilitat entre els alts directius (38%).

Investigacions anteriors de *IWG, empresa matriu de marques com *Regus i *Spaces, van revelar que el treball híbrid és una eina clau de contractació i retenció per als responsables de RH, especialment per a les dones. De fet, aquesta modalitat de treball s'ha convertit en "innegociable" per a moltes dones, ja que el 72% afirma que buscaria una altra ocupació si la seua empresa deixara d'oferir un horari híbrid, i dues cinquenes parts (40%) fins i tot van renunciar al seu lloc anterior per no disposar d'un horari híbrid.

A més, aquest format de treball no sols beneficia professionalment a les dones. En tots els grups d'edat de l'estudi, quasi la meitat (49%) afirma que el treball híbrid els ha donat més temps per a dedicar-se als seus interessos personals fora del treball, i la majoria (75%) de les dones afirma tindre un millor equilibri entre treball i vida privada com a resultat de l'estalvi de temps i diners que suposa la reducció dels desplaçaments (67%), la major flexibilitat d'horaris (66%) i la millora de la salut mental (44%).

*Fatima *Koning, Directora Comercial del Grup *IWG, va comentar que: "Adoptar la igualtat és el tema del Dia Internacional de la Dona d'enguany i el treball híbrid, una de les majors innovacions en el món laboral en dècades, té el potencial de complir substancialment aquesta visió. Aquest últim estudi de *IWG és enormement encoratjador i demostra que cada vegada són més les dones que prenen decisions professionals importants, canvien de treball i de sector, basant-se fonamentalment en la possibilitat d'accedir al treball híbrid, que facilita un millor equilibri entre la vida laboral i personal i els obri noves oportunitats professionals. He experimentat de primera mà els beneficis personals i professionals del treball híbrid, i m'alegra veure que altres dones també els estan experimentant", conclou la directiva.

Consulta la notícia original *AQUI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo 03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es