Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Les energies renovables donen ocupació a més de deu milions de treballadors

El sector de les energies renovables va crear més de 500,000 noves ocupacions a nivell mundial en 2017, un augment del 5,3% pel que fa a 2016, segons les últimes xifres publicades per l'Agència Internacional d'Energies Renovables (*IRENA).

Segons la cinquena edició de l'informe Energies Renovables i Ocupacions – Balanç Anual, publicat avui en el marc de la 15ª reunió del Consell de IRENA en Abu Dabi, el nombre total de persones emprades en el sector (incloses les grans centrals hidroelèctriques) ascendeix a 10,3 milions globalment, superant per primera vegada els 10 milions.

Xina, Brasil, Estats Units, Índia, Alemanya i Japó segueixen sent els majors ocupadors en l'àrea de les renovables, representant més del 70 per cent de tots els llocs de treball de la indústria a nivell mundial. Encara que un nombre cada vegada major de països està collint els beneficis socioeconòmics de les energies renovables, la major part de la producció ocorre en pocs països i els mercats nacionals varien enormement en tamaño.el 60 per cent de tots els treballs d'energia renovable es troben a Àsia.

"L'energia renovable s'ha convertit en un pilar de creixement econòmic baix en emissions de carboni per als governs de tot el món, açò es reflecteix en el creixent nombre d'ocupacions generades en el sector", va dir Adnan Z. Amin, Director General de IRENA.

"El reporte també ofereix una imatge cada vegada més regionalizada, destacant que en els països on existeixen polítiques atractives, els beneficis econòmics, socials i ambientals de l'energia renovable són més evidents", va continuar el Sr. Amin. "Bàsicament, aquesta informació recolza la nostra anàlisi que la descarbonización del sistema energètic mundial pot fer créixer l'economia mundial i crear fins a 28 milions d'ocupacions per a l'any 2050".

L'energia renovable s'ha convertit en un pilar de creixement econòmic baix en emissions de carboni per als governs de tot el món, açò es reflecteix en el creixent nombre d'ocupacions generades en el sector, va dir *Adnan Z. *Amin, Director General de *IRENA.

La indústria de l'energia solar fotovoltaica segueix sent el principal ocupador entre totes les tecnologies d'energia renovable, amb prop de 3,4 milions d'ocupacions, quasi un 9 per cent més que en 2016, després d'un rècord de 94 gigavatios (*GW) d'instal·lacions en 2017. S'estima que Xina representa dos terços de les ocupacions fotovoltaiques, equivalents a 2,2 milions, la qual cosa implica una expansió del 13 per cent pel que fa a l'any anterior.

Malgrat una lleugera caiguda a Japó i Estats Units, els dos països li segueixen a Xina com els majors mercats d'ocupació d'energia solar fotovoltaica en el món. Índia i Bangladesh completen el top 5 que representa al voltant del 90 per cent dels llocs de treball d'energia solar fotovoltaica a nivell mundial.

El nombre d'ocupacions en la indústria eòlica es va reduir lleugerament l'any passat a 1,15 milions en el món sencer. Si ben aquest tipus d'ocupacions es troben en un nombre relativament xicotet de països, el grau de concentració és menor que en el sector solar fotovoltaic.

Xina representa el 44 per cent de l'ocupació eòlica mundial, seguit d'Europa i Amèrica del Nord amb el 30 i el 10 per cent, respectivament. Cinc dels deu països amb major capacitat instal·lada d'energia eòlica en el món són europeus.

"La transformació energètica és una manera de millorar les oportunitats econòmiques i augmentar el benestar social al mateix temps que els països implementen polítiques de suport i marcs regulatoris atractius per a impulsar el creixement industrial i la creació d'ocupacions sostenibles", va dir la Dra. Ràbia Ferroukhi, Cap de la Unitat de Polítiques i Sotsdirectora de l'àrea de Coneixement, Política i Finances de *IRENA.

"Proporcionar als legisladors aquest nivell de detall sobre la composició de l'ocupació en energies renovables i les habilitats requerides en el sector, permet que els països prenguen decisions informades sobre diversos objectius nacionals, des de l'educació i la capacitació fins a polítiques industrials i regulacions del mercat laboral", va continuar la Dra. Ferroukhi.

"Aquestes consideracions contribueixen a emprendre una transició justa i equitativa cap a un sistema d'energia basat en energies renovables."

Pot consultar la notícia original ACI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)