Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

La importància del Curriculum vitae: els formats gratuïts en Word

Encara que al principi ens poguera semblar que estan en desús, que els empresaris i encarregats dels recursos humans utilitzen més altres mitjans per a acceptar o descartar a un candidat al lloc que necessita, els currículums vitae continuen sent de vital importància per a l'empresa, perquè hem de tindre en compte que és el primer contacte que s'estableix entre l'interessat en un lloc i els organismes de l'empresa que el concedeixen i, per tant, ha d'estar cuidat al màxim.

Insistim en el valor de la presentació d'un curriculum vitae per a causar una bona primera impressió en l'empresa que ofereix un lloc de treball, per la qual cosa no haurem de cometre errors tan habituals com una mala redacció, caure en fallades d'ortografia o que els formats de curriculum vitae en Word que utilitzem no estiguen enfocats al sector al qual volem accedir o no siguen prou atractius i / o elegants com per a cridar l'atenció als encarregats de la selecció. Afortunadament, per a triar amb encert en aquest sentit, en el de crear un curriculum vitae a mesura de les nostres necessitats i a més completament gratis, tenim webs especialitzades, com formatoscurriculumvitae.com, a la qual podem accedir directament només amb fer clic en l'enllaç suggerit en aquest paràgraf.

Hem d'entendre què és en essència un curriculum vitae per a donar amb el format correcte i completar de forma apropiada tota la informació. Un curriculum vitae és o ha de ser un document resumit, breu en espai i forma, que oferisca les dades personals imprescindibles, les competències en forma d'estudis, cursos, tallers… i experiències laborals del candidat al lloc de treball.

L'ocupador té davant si una enorme quantitat de currículums vitae, la qual cosa farà que descarte immediatament aquells que els semble excessius en grandària i forma, l'estructura de la qual siga caòtica, infantil, presumptuosa, en definitiva, aquells que no presenten la formalitat i la serietat sense excessos del que un candidat ha d'oferir.

La informació del futur emprat ha de vindre detallada i de forma ordenada en el temps, però això és alguna cosa que tots entenem i no fa diferent el nostre currículum dels altres que es trobarà el seleccionador sobre la seua taula de treball. El nostre objectiu per a aconseguir l'ocupació és marcar diferències des del primer moment, encara que no estiguem presents, per la qual cosa hem de triar una plantilla tradicional i elegant si l'empresa té aquests signes corporatius, o moderna i atrevida si estem davant una *start *up de joves emprenedors.  

El que volem dir amb això és que, gràcies a la web formatoscurriculumvitae.com/plantilla/, tenim una oportunitat única de ressaltar, triant descarregar i emplenar una plantilla d'un curriculum vitae en Word que ens servisca per a sentir-nos identificats amb els senyals d'identitat de l'empresa que ens pot contractar, oferint des del principi una imatge concorde per a causar la millor de les impressions.

Després, una vegada triada la millor plantilla per a cada cas, és a dir, per a cada empresa o organització, encara ens quedarà realitzar una bona presentació dels nostres coneixements i experiències, sempre tractant de captar l'atenció de forma positiva i convincent del personal de RH o al mateix empresari, si és aquest el que realitza la selecció.

Elements imprescindibles en un Curriculum vitae

Una vegada que reconeixem la importància d'una bona redacció, que el contingut siga clar i estiga ben organitzat, concís i alhora dinàmic, tenint sempre present qui llegirà l'escrit, per la qual cosa es cuidarà el disseny en funció del càrrec i del tipus d'empresa, hem de tindre en compte la informació que ha d'aparéixer obligatòriament.

Tot curriculum vitae ha de pivotar sobre quatre bases fonamentals que no són unes altres que les dades personals (nom, lloc de residència, nacionalitat, edat, telèfon i mail de contacte…), els estudis relacionats amb l'ocupació, les experiències i els projectes laborals.

Com a consells que han de complir-se per a elevar el nivell del currículum, hem d'evitar l'excés de termes cultes i tècnics que dificulten la seua lectura, l'excés d'informació inútil per a acumular dades i augmentar el nombre de pàgines, per la qual cosa hem de contindre tot el missatge en una sola pàgina, si això fóra possible. Tractarem sempre de ser creatius en la nostra presentació d'una forma conseqüent a l'ocupació pel qual s'opta.

Podem oferir una informació addicional, mai amb una extensió excessiva, com per exemple els motius que ens van portar a decantar-nos per la nostra carrera o per determinat ofici, resumir de forma original qui som, tractant de definir-nos en relació al treball postulat, precisar quina és la nostra especialitat dins de l'àmbit del lloc de treball, quines són les nostres fortaleses i per què han de contractar-nos a nosaltres i no a uns altres.

Si comptem amb això, és molt positiu relatar els èxits aconseguits en anteriors ocupacions, què vam aprendre, si continuem creixent amb una formació contínua, què volem en un futur a mitjà termini i quins motius ens portaran a aconseguir-lo. Per descomptat, les recomanacions positives de persones amb rangs elevats en empreses on s'ha treballat amb anterioritat es poden adjuntar al curriculum vitae i tindran una molt bon acolliment.

Pot consultar la notícia original ACI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)