Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

A Espanya, un 11% dels ocupats està cercant una nova ocupació

Randstad ha analitzat les dades de l'última onada de l'estudi Randstad Workmonitor corresponent al tercer trimestre de 2018, elaborat a partir de més de 13.500 enquestes a professionals ocupats de 34 països. Segons revela, Espanya es manté com un dels països amb majors índexs de cerca actives d'ocupació (11%), dos punts per sobre de la mitjana europea (9%).

Més de 2,3 milions de treballadors a Espanya es troben cercant una altra ocupació, bé per a millorar la seua situació actual o per a compatibilitzar-ho amb el lloc actual. En concret, el 11% dels ocupats assegura estar en situació de cerca activa d'ocupació, tres punts percentuals menys que la taxa aconseguida durant el trimestre anterior i un de menys que fa un any.

Així mateix, la taxa registrada durant el tercer trimestre de l'any és la segona més baixa de tota la sèrie històrica, solament per sobre de l'aconseguida durant el tercer trimestre de 2014 (10%). No obstant açò, en analitzar la sèrie històrica, les dades de *Randstad reflecteixen que els tercers trimestres de cada any, amb l'excepció de 2015, sempre registren els índexs més baixos de cerca d'ocupació.

En aquest sentit, un dels motius que expliquen aquest descens en l'últim trimestre es troba en la ralentització del creixement econòmic previst per a 2019, que s'ha traslladat a les expectatives dels professionals. "Si la recuperació econòmica va portar amb si taxes elevades de cerca activa d'ocupació (entorn de 14-15%), a causa de l'increment d'oportunitats existents en el mercat laboral, la incertesa sembla haver influït en les intencions de mobilitat dels professionals, unit als menors ràtios propis dels tercers trimestres", assenyalen els experts.

Els professionals amb estudis bàsics, els més actius

L'informe de Randstad Workmonitor també revela que els ocupats amb formació bàsica són els que mostren major taxa d'activitat, ja que el 16% d'ells es troba cercant una nova ocupació. De fet, aquest col·lectiu és l'únic que ha incrementat aquesta taxa, passant del 7% al 16%.

En el costat contrari, reduint el percentatge d'empleats en cerca activa d'ocupació, se situen els que han cursat educació superior (la taxa de la qual és del 12%, i la reducció de -2 p.p.) i els que tenen educació secundària (7%; -1 p.p.).

D'altra banda, dins d'Europa, Espanya, Itàlia, Grècia, Polònia, Suècia i Suïssa són els països amb major taxa, amb un 11%. A continuació, també per sobre de la mitjana europea (9%) se situen Noruega (10%) i Dinamarca (9%).

Enfront d'aquests països, amb taxes inferiors a la mitjana europea, es troben uns altres com Regne Unit, Portugal, França, Alemanya i Països Baixos; i després d'ells, apareix Hongria (7%), Luxemburg (6%), Bèlgica (4%) i Àustria (4%), que ocupen les últimes posicions.

Finalment, fora de les fronteres europees, Xina (15%), Estats Units (14%) i Austràlia (13%) són els països que superen a Espanya. Després, per sota de la mitjana europea, es troba Japó (6%).

Pot consultar la notícia original AQUI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)