Entrar


El Govern destina més de 4.000 milions d'euros per a impulsar l'ocupació juvenil

10/06/2021


El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts el pla denominat Garantia Juvenil Plus, un programa pensat per al període 2021-2027 que busca agilitar l'atenció als joves que demanden ocupació i detectar i incorporar al mercat laboral a aquells joves que no busquen un lloc de treball perquè han desistit i no confien a trobar un. A més, també anunciarà noves injeccions de fons per a ocupació juvenil. En total, els programes suposaran la despesa de més de 4.000 milions d'euros.

El president Pedro Sánchez ja va avançar el mes passat en el congrés de la UGT celebrat a València els plans del Govern per a renovar el pla de Garantia Juvenil, que donarà lloc a la Garantia Juvenil Plus. La idea és elevar l'ambició del seu predecessor i convertir-lo en un autèntic pla d'ocupació digna per als joves. Llavors va anunciar que aquest programa comptarà entre 2021 i 2027 amb uns 3.000 milions d'euros procedents dels recursos del Fons Social Europeu.

Una generació a la recerca de futur

Sánchez també va parlar al maig de la posada en marxa d'un pla de xoc contra la desocupació juvenil dotada amb 1.365 milions d'euros. Fonts del Ministeri de Treball van declinar el dilluns donar més detalls de la quantia i de les mesures concretes. I es van limitar a parlar d'una xifra “històrica” per a aquesta partida. “Mai abans s'havia destinat tant a ocupació juvenil”, van afegir en el departament que encapçala Yolanda Díaz.

Segons l'estudi Joves en la EPA del quart trimestre de 2020, elaborat per l'Observatori de la Joventut a Espanya, la població entre 16 i 29 anys inclou a uns 6,8 milions de persones. Aquest sector està entre els més castigats per la desocupació i la precarietat; i a més ha patit especialment el colp de la crisi sanitària del coronavirus.

Amb aquest nou pla, el Govern vol ajudar a orientar, formar i facilitar experiència i inserció professional als joves perquè puguen accedir a una ocupació estable i de qualitat. El pla preveu el reforç dels serveis d'orientació i oferirà una atenció especial als joves allunyats del mercat de treball, desanimats per trobar obstacles per a la seua cerca d'ocupació o en risc d'exclusió.

El pla abordarà camps com la digitalització, les energies renovables o l'economia circular. El Govern busca a més diagnosticar les necessitats d'ocupació i elaborar itineraris formatius específics per als joves que els doten de noves oportunitats d'ocupació en sectors emergents. El programa tindrà també en compte les necessitats d'aquelles persones amb responsabilitats familiars, amb especial atenció al medi rural.

Consulta la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es