Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Quanta ocupació generen els autònoms a Espanya?

El col·lectiu dels autònoms segueix sent un dels principals generadors d'ocupació a Espanya. En el que portem d'any han creat una mitjana de 291 ocupacions per dia, la qual cosa es tradueix en un total de 36.218 nous llocs de treball assalariat durant 2018, segons dades que ha recopilat la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA).

A aquestes xifres cal sumar les 42.313 persones que s'han donat d'alta en el REPTA, la qual cosa deixa un total de 78.531 ocupacions netes durant els nou primers mesos de l'any. Tot açò sense comptar amb l'ocupació generada per autònoms societaris.

En comparació dels nou primers mesos del passat any, els professionals autònoms han generat més ocupacions assalariades i més afiliacions al REPTA. En total, van anar 44.858 ocupacions netes en 2017, 33.000 menys que en el període actual.

Les dades de la Seguretat Social que han sigut sotmesos a anàlisi per LLIGA, dicten que els autònoms persona física generen més de 900.000 llocs de treball assalariat, a un ritme de creixement del 4,2% en el que va d'any, superant el 3,4% del ritme del sistema espanyol.

En total, són 4,1 milions d'ocupacions els que actualment es troben sota el paraigua dels autònoms, sent més de 3,2 milions els que cotitzen en el REPTA i més de 900.000 persones les que estan contractades per autònoms persona física. La lectura de LLIGA és clara: un de cada cinc ocupacions que hi ha a Espanya és generat pels autònoms.

Més dones que homes

Altre de les dades més *reseñables de l'informe de LLIGA és que dels quasi 2 milions d'autònoms persona física, les dones representen ja el 35,1% d'aqueix pastís, havent crescut durant el que portem de 2018 a un ritme molt superior al dels homes (2,1% enfront del 12%).

Per al president de LLIGA, Lorenzo Amor, la pujada de les quotes, costos laborals i costos de producció anunciades “no ajuden en res al manteniment de la bona senda en l'ocupació”.

“Les mesures proposades poden frenar en sec les bones dades. Esperem que al final no es prenguen les mesures en aquesta adreça i es facilite que els autònoms seguim sent palanca del creixement i peça clau en la generació d'ocupació”, conclou.

Pot consultar la notícia original *AQUI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)