Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Creix un 3% l'ocupació en la indústria farmacèutica

L'ocupació en la indústria farmacèutica innovadora amb activitat a Espanya segueix creixent amb força, i a més amb un perfil d'elevada qualitat i qualificació, amb presència majoritària de dones i una important generació de treball per a joves. En concret, les ocupacions van augmentar en un 3% el passat any (1.172 ocupacions netes més) fins a aconseguir els 40.565 llocs directes.

En el seu conjunt, comptant amb ocupacions directes, indirectes i induïts, la indústria farmacèutica innovadora dóna ocupació a unes 200.000 persones a Espanya. I de cara a 2018, les primeres previsions apunten a un increment de l'1,8% respecte a l'any anterior, la qual cosa permetria arribar enguany als 41.279 llocs de treball directes.

Aquestes són algunes de les conclusions de l'Enquesta d'Ocupació impulsada per *Farmaindustria, representativa de les companyies farmacèutiques innovadores amb activitat en el nostre país, que enguany com a novetat inclou informació sobre la presència de la dona en llocs directius, la qual cosa revela, entre altres dades, que la participació de les dones en comités de direcció de la indústria farmacèutica és del 41%, més del triple que la mitjana de l'IBEX-35 (12,1%).

Pel que fa a dones que ocupen el lloc de major responsabilitat en la seua empresa, la proporció en la indústria farmacèutica és quatre vegades la de la mitjana de l'IBEX-35.

Segons aquestes dades, la indústria farmacèutica és un sector en el qual les dones són majoria en l'ocupació, ja que la proporció d'ocupació femenina, fins al punt que les dones ocupen el 52% dels llocs de treball, el doble de la mitjana del sector industrial (25%). A més, el 57,7% de les noves contractacions dutes a terme en 2017 van ser de dones, enfront del 31% de la mitjana industrial espanyola.

La presència femenina s'eleva fins al 63,7% dels llocs de treball en l'àrea de R+D. A part de la indústria farmacèutica innovadora i del sector de la confecció (59%), cap sector productiu supera el 50% d'ocupació femenina en R+D.

També en aquest àmbit cal destacar que el farmacèutic suposa el sector en el qual menor és la diferència entre els salaris mitjans entre homes i dones: és del 10%, la dada més baixa de tots els sectors industrials espanyols. El farmacèutic constitueix, també, el que té un major salari femení, que ascendeix a un total de 36.344 euros anuals de mitjana.

A més, l'ocupació de la indústria farmacèutica es caracteritza per l'estabilitat (un 94,2% de les ocupacions són indefinits), l'alta qualificació (un 62,4% són titulats universitaris), la dedicació (només l'1,5% dels empleats indefinits treballa a temps parcial).

Pot consultar la notícia original ACI
 

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)