Entrar


Com redissenyar les oficines per a garantir un retorn segur dels teletrabajadores

25/05/2021

Les empreses estan replantejant els seus espais de treball a conseqüència de la pandèmia amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat dels seus usuaris. Est redissenye està relacionat amb la necessitat de respondre a les noves formes de treball que han vingut de la mà de crisi sanitària, però també és una qüestió de salut i seguretat.

Les empreses han dissenyat protocols de prevenció i protecció, que inclou aspectes com senyals, neteja, distàncies, recorreguts i un ús diferent dels espais. Però a més, segons Ofita creix la demanda de mobiliari "anti Covid".

"Els fabricants de mobiliari d'oficina hem acudit a la innovació per a llançar solucions i mobles d'oficina que protegisquen les persones enfront del *Covid19 en un retorn segur als seus llocs de treball", afirma Camilo *Agromayor, director general de Ofita.

Per exemple, la incorporació de pantalles de protecció en els llocs de treball que garanteixen la separació entre usuaris sense perdre la interacció i el contacte visual entre ells. Delimiten l'espai i protegeixen els treballadors tant lateral com frontalment quan estan asseguts en el seu lloc.

"Un altre exemple són les noves cabines amb propietats antiviricides i bacterianes, amb il·luminació antimicrobiana, tractaments en superfícies i sistemes de ventilació que renoven l'aire i eliminen les partícules amb possible càrrega vírica que es queden suspeses en l'aire". Aquestes cabines, d'ús indoividual o per al treball en equip, s'utilitzen per a comptar amb àrees aïllades

O el mobiliari Zero Covid, amb un recobriment amb propietats viricides, bactericides i fungicides. Així eviten el contagi de *Covid per contacte amb superfícies, per períodes superiors als dos anys en condicions de manteniment correctes.(En el cas del mobiliari Ofita, la seua eficàcia compta amb la certificació de Virnostica, de l'Institut de Salut Carles III. S'ha assajat amb ceps *SARS COV 2 i una eficiència del 99,99%).

Els teletreballadors volen tornar a una oficina diferent

Els teletreballadors volen tornar a una oficina segura però també diferent. "Empleats i ocupadors volen espais laborals que s'adapten a la nova realitat i a les seues noves formes de treball híbrides. Demanden oficines que responguen a la pregunta: Per a què vull anar hui a l'oficina? Què necessite que no tinga a casa?", afig el director general de Ofita.

"És important que els empleats puguen desenvolupar tot el seu potencial a través d'un entorn laboral adaptat a les seues necessitats i als de cada organització. Hem de dissenyar espais de treball productius i molt més flexibles, concordes amb les necessitats de cada moment".

Segons Camilo Agromayor en aquest repensar l'oficina, "seran clau els espais per al treball en equip i les relacions interpersonals, és a dir les àrees compartides, i eines com la connectivitat, per exemple. Igualment, els entorns de treball han de ser redissenyats amb espais on realitzar funcions que a casa no s'executen de manera eficaç. Aquest és el cas, per exemple, dels espais de concentració o de les àrees més creatives per a les metodologies Agile".

Consulta la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es