Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

Com millorar la teua empleabilitat laboral i marca personal

El món del treball actual està creixentment polaritzat en guanyadors i perdedors en termes de empleabilitat laboral. I el futur proper no serà més amable: 7 milions d'ocupacions es perdran a nivell mundial entre 2015 i 2020 segons el Fòrum Davos i més de la meitat de les ocupacions existents en uns anys són avui desconeguts . Són els efectes immediats de la imparable 4ª revolució industrial. Un canvi que, d'altra banda, obri noves i grans oportunitats laborals i de negoci per als qui sàpien aprofitar-les.

Quins són els elements crítics per a tenir èxit laboral i una potent empleabilitat?

Com podria pensar-se els factors clau no estan relacionats amb l'edat, la formació o els èxits professionals previs sinó amb una mescla d'aspectes clàssics i emergents com els 10 que detalle a continuació.

1. Autoconeixement: Quins són els teus 3-4 habilitats clau en les quals eres bo, gaudeixes i hi haurà treball?

Tots tenim punts cecs i conèixer-se a un mateix en profunditat no estan freqüent.Aconseguir una visió realista de punts forts i àrees de desenvolupament ja genera cert avantatge competitiu. I cerca mentors que et donen bons consells per a no deixar mai de créixer ni quedar fora de joc.

2. - Agilitat d'aprenentatge: Adapta't i aprèn exponencialment (com evoluciona el mercat actual) és fonamental. “Cada dia dedique almenys 30 minuts a formar-me” afirmava Rosa García (Presidenta de Siemens Espanya) recentment en un fòrum. Mostra't oberts als canvis ja el S. XXI implica transformació contínua i exponencial.

3. Autenticitat: Es tu mateix. És poc eficaç i molt cansat anar per la vida amb una careta. I a més ser autèntic, amb les teues llums i ombres és una mostra d'autoconfiança que genera confiança en els altres.

4. Networking: El paradigma del professional de gran valor ha canviat. De el “la informació és poder“ hem passat a el “tant comparteixes, tant vals”. Sé, per tant, visible i generós. Prepara el teu *storytelling i comunica *sostenidamente i amb honestedat qui eres a nivell *multicanal (presencial i digital). Les xarxes socials són eines clau i *Linkedin marca la diferència. No obstant açò, un bon ús professional de Facebook, Twitter o *Instagram també pot aportar-te grans beneficis.

5. Honestedat: Evita si és possible treballar en organitzacions on els teus valors no encaixen. Sigues conseqüent amb tu mateix i els altres ja que ho contrarie segurament serà pa per a avui i fam per a matí. Ex. crec que Pep Guardiola probablement no hauria triomfat en el Reial Madrid i no per falta de coneixements, experiència o bon potencial com a entrenador de futbol.

6. Resiliència: L'èxit no sol aconseguir-se a la primera, ràpid i sense esforç. En ocasions és difícil i costa temps saber quin és la teua vocació professional o el tipus de treball que t'atrau. I a voltes la teua millor oportunitat laboral no és la primera opció que sembla interessant i apareix en el teu camí.

7. Hàbits saludables: Un esportista d'alta competició no sol rendir més de 10-15 anys al màxim nivell. Un professional amb una sana ambició per una carrera potent ha de rendir al màxim nivell 40 anys de carrera laboral. I açò és cada vegada més difícil sense unes rutines saludables que aporten diàriament un gran nivell d'energia física

8. Diferenciació: La teua marca personal ha de tenir caràcter i un estil propi. Identifica els elements que poden distingir-te d'altres col·legues.

9. *Proactividad: Pensa a gestionar la teua carrera professional igual que si dirigires la teua pròpia empresa. El desenvolupament depèn sobretot de tu mateix. Tu eres el *CEO del teu futur laboral.

10. Optimisme: El món actual és molt competitiu i complex. Gaudir de la vida, mantenir una actitud positiva malgrat els revessos i enfocar-se en les oportunitats que generen les crisis facilita aconseguir els teus objectius professionals.

Molts dels professionals més prestigiosos i dels influencers digitals eren grans desconeguts fa només 5 anys. I en alguns casos tenien fins i tot una situació laboral compromesa. És un bon exemple que demostra que l'empleabilitat està a l'abast de tots. I que té a veure fonamentalment amb actitud, focus, (saber en què eres realment bé), treballar dur, humilitat i generositat per a aportar contínuament valor als altres.

Pot consultar la notícia original ACI

966013173 966013174
Plaza de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)