Entrar


Com adaptar el currículum per a destacar en les ofertes d'ocupació post-*COVID

08/06/2021

La pandèmia per coronavirus ha canviat radicalment el mercat laboral. I no sols pel teletreball i la crisi i pèrdua d'ocupació que per desgràcia ha portat. Cada vegada són més els informes i enquestes que asseguren que fins a un 40% dels empleats volen deixar els seus treballs actuals motivats en part per les condicions del context actual.

Un treball més dilatat en hores a causa de la falta de desconnexió del teletreball, situacions estressants, i falta de suport dins de les seues organitzacions són alguns dels motius que esgrimeixen els enquestats per a afirmar que existeix un '*burnout' o fastig cap al treball generat només per la COVID-19.

No obstant això, per a aquestes persones que volen canviar d'ocupació com per a unes altres que desitgen trobar un nou, és important adaptar el currículum al context actual. Ací van alguns consells per a fer-ho.

Destaca les teues habilitats per a treballar en remot

L'agilitat amb la qual moltes organitzacions han hagut de reaccionar a la crisi de COVID-19 ha sigut increïble, ja que algunes plantilles han passat per complet al treball a distància i els processos s'han reconstruït des de zero.

La corba d'aprenentatge haurà sigut molt pronunciada, i molts empleats hauran hagut d'assumir la responsabilitat individual de modificar la seua pròpia manera de treballar. Com a resultat, molts empresaris aprecien més al personal que té experiència en la gestió del canvi o que simplement mostra la mentalitat adequada per a adaptar-se a treballar des de casa o té ja costum de fer-ho; però també per a tornar a l'oficina si així es requereix.
I les teues habilitats digitals

Encara que penses que eres una persona no massa dutxa en informàtica, tota la població ha fet un màster aquests mesos fent ús de programes de tota mena: *videollamadas, gestió, comunicació. Actualitza el teu currículum donant més presència a aquestes habilitats en línia.

Presenta't disposat a provar coses noves

La realitat a llarg termini de la pandèmia pot significar que vegem repunts en la demanda, canvis en la indústria i tendències emergents que tinguen un impacte sostingut no sols en el mercat laboral, sinó en el món en general. Demostrar flexibilitat i obertura a noves oportunitats en el currículum pot donar els seus fruits i portar-te a adquirir experiència en una àrea que d'una altra manera no tindries, i descobrir nous punts forts.

Les habilitats no professionals, més importants ara que mai

Encara que la capacitat tècnica sempre ha sigut i continuarà sent important, recorda que les habilitats interpersonals apareixen una vegada i una altra com una prioritat clau per als possibles ocupadors.

Si les mostres en el CV, destacant l'experiència acumulada i els exemples de les vegades que ha demostrat una bona comunicació, intel·ligència emocional i voluntat d'aprendre, demostraràs que també és important per a tu. En un món que es mostra assetjat pels canvis en tots els sentits, aquesta qualitat de 'fer equip' és un altre bé valuós per als quals busquen ocupació.

Consulta la notícia original ACI

966013173 966013174
de España, s/n. bajo
03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es