Entra si ja estàs registrat/da


5 consells per a reduir l'estrés de la cerca d'ocupació

15/03/2023

La perspectiva d'un nou treball pot ser molt emocionant, però en realitat assegurar el lloc pot ser molt menys divertit. Amb tant que considerar i que el teu futur depenga del resultat, és fàcil estressar-te quan cerques un treball, sense importar l'experiència que tingues.

Però deixar que l'estrés s'apodere de tu no farà que trobar un nou treball siga més fàcil. De fet, podria acabar costant-te prometedores oportunitats professionals. No és rar que les persones se sabotegen a si mateixes durant el procés de sol·licitud a causa de l'estrés.

La bona notícia és que hi ha diversos passos que pots seguir per a reduir el teu estrés i augmentar les teues possibilitats d'una cerca de treball productiva.

  •  Tingues un pla sòlid. Una de les millors maneres de reduir l'estrés de la cerca d'ocupació és tindre un pla sòlid que et guie. El primer que has de fer en iniciar una cerca d'ocupació és dividir les teues metes en objectius més xicotets i manejables. Per exemple, el teu primer objectiu podria ser actualitzar el teu currículum, el segon podria ser escriure una carta de presentació sòlida i el tercer podria ser sol·licitar almenys cinc treballs a la setmana. En escriure totes les teues metes més xicotetes i tindre un pla clar, et sentiràs més tranquil i amb més control de la situació.
  •  Centra't en el resultat. Quan es tracta de la cerca de treball, hi ha molts xicotets elements que se sumen per a fer que la cerca siga reeixida. Per exemple, has d'actualitzar el teu currículum, postular-te per a treballs, concertar entrevistes i practicar les teues tècniques d'entrevista, tot mentre fas malabarismes amb diverses sol·licituds i adaptes cada currículum que envies. Això pot ser comprensiblement aclaparador. Per a superar-ho, presa cada sol·licitud i entrevista tal com ve i centra't només en el resultat ideal: aconseguir el treball que desitges. En fer-ho, et sentiràs més tranquil i seré, la qual cosa es reflectirà en la teua escriptura, conversa i comportament al llarg de la teua cerca d'ocupació.
  •  No et compares amb els altres. No és cap secret que el mercat laboral pot ser molt competitiu, especialment quan sol·licites treballs desitjables. Tota aquesta competència pot portar-te a comparar-te amb uns altres en la teua indústria o amb altres candidats potencials, la qual cosa al seu torn pot exacerbar el teu estrés. Si sents que caus en el parany de comparar-te amb els altres, has de tornar a centrar-te en tu mateix i en l'objectiu general. L'única persona amb la qual hauries de comparar-te és amb la persona que eres ahir. Pensa sempre en les formes en què pots millorar les teues habilitats, perfeccionar el teu currículum i, en general, impulsar-te cap avant en la teua carrera. Si sempre estàs fent passos positius cap a l'assoliment dels teus objectius, és menys probable que et compares amb els altres mentre t'enfoques en tu.
  •  Prioritza el cuidar-te. Ja siga que t'hages desenamorat del teu treball, que t'acomiaden o simplement estigues llest per a un canvi, la idea de quedar-te sense treball o haver de romandre en el teu lloc actual pot ser descoratjadora. Tanmateix, això no significa que hages d'omplir cada hora lliure que tingues sol·licitant tants treballs com pugues i assistint a una entrevista després d'una altra. Això conduirà a l'esgotament i la frustració, especialment si encara estàs duent a terme el teu treball diari. Així que, a més de buscar treball, assegura't de prioritzar el cuidar-te en prendre't un temps tots els dies per a fer alguna cosa que gaudis. Això podria ser veure la teua sèrie favorita, eixir a córrer o prendre un café amb amics. Siga el que siga, cuidar-te pot ajudar-te a acostar-te a la teua cerca de treball sentint-te més feliç i amb més energia, la qual cosa pot reduir l'estrés i augmentar les teues possibilitats de trobar un treball.
  •  Sé sempre conscient de les teues fortaleses i assoliments. Finalment, és important que sigues conscient de les teues fortaleses i assoliments i del que et converteix en un empleat desitjable. Mai has d'oblidar el que ja has aconseguit en la teua carrera, especialment si t'està portant més temps del que esperaves aconseguir un treball. No deixes que l'estrés et desanime. Només pensa en el lluny que has arribat en la teua carrera professional i com pot tindre un impacte en el futur. Això també t'ajudarà a ressaltar les teues principals habilitats i assoliments quan escribes el teu currículum o t'entrevistes amb un possible ocupador.
966013173 966013174
de España, s/n. bajo 03550 - Sant Joan d'Alacant
(Alicante)
adl@santjoandalacant.es